• Tel: (30) 662 3990
  • Hétfő - Péntek: 9:00 – 19:30
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Vizbor Margó - Gyermek és Felnőtt Jóga oktató

Vizbor Margó - Gyermek és Felnőtt Jóga oktató

„Addig, amíg nem hiszel magadban, nem lesz saját életed.”

 

Magamról - Vizbor Margó

 

Ma már fő foglalkozásom és hobbim is a JÓGA. Nem volt ez mindig így.

Hosszú útkeresés után, 2004-ben találtam rá a jógára. Azóta tart a "kapcsolatunk". Sok éven keresztül kerestem valamit, de nem tudtam igazán mit, csak éreztem egy belső késztetést, hogy van valami, valahol, ami rám vár. :)

Minden képzést elvégeztem, mindent kipróbáltam, ami az utamba került. Végül szülőfalumban, ahonnan épp azért jöttem el, mert azt gondoltam, egy városban mégis több a lehetőség, találtam rá a jógára. Ekkor már 45 éves voltam!

Ma már elmondhatom magamról, hogy az utamon vagyok. Sokat segített ebben a jóga. Emlékszem már a kezdetektől minden nap képes voltam órákat jógázni. Hétről hétre éreztem magamon a változást. Először csak azt, hogy már nem hideg a kezem, a lábam, beindultak az energiáim! Majd egyre magabiztosabb lettem, s bátrabban, tudatosabban éltem. Képes voltam változtatni az életemen és közben magam is változtam. Minden módszert és technikát kipróbáltam magamon, amit csak tanultam jóga órákon és működött.

2010-ben elkezdhettem a jógaoktatást, az oktatói diplomám 2013-ban vettem át Koppenhágában. A felnőttek mellett ma már foglalkozom babákkal, sulisokkal, tinikkel is. Igyekszem rájuk ragasztani a lelkesedésem, felébreszteni bennük a nyitottságot a jóga iránt és átadni számukra mindazt a tudást, ami bennem van.

A jóga nekem kapaszkodó az ÉLETHEZ.

Átsegített olyan mély megpróbáltatásokon, amelyek padlóra is küldhettek volna. De szinte karcolások nélkül átvészeltem ezt a nehéz időszakot.

Megváltoztam kívül és belül. Elmondhatom, hogy most 58 évesen sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint 20 évvel ezelőtt.

Te is képes lehetsz rá, ha kitartóan gyakorolsz.

De erőfeszítés nélkül nem megy!

Ez a rossz hírem.

A jó hír pedig az, hogy sosem késő. Most sem, akár hány éves is vagy.

A nagyik közül többen 70 év fölöttiek, s lelkesen jönnek a jóga órákra minden héten. Mondják: már hiányzik a mozgás és jó a társaság is. A legfiatalabb jógásom még édesanyja pocakjában növekszik.

Folyamatosan tanulok még ma is. Tanít az élet, a helyzetek, amelyekbe kerülök, vagy tudatosan belemegyek. Tanítanak az emberek, akikkel kapcsolatba kerülök és ez így van jól.

Nyitott vagyok és befogadó. Próbálom élni a jelen pillanatot és segíteni azoknak, akiknek a tudásom, tapasztalatom, bátorságom befogadható, s elindítja bennük is a változást. Jó látni, ahogy a jóga órákon rendszeresen résztvevők és jógát gyakorlók, akár felnőttek, akár gyerekek ezt megélik, és rácsodálkoznak önmagukra: nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, sugárzóbb a tekintetük, egészségesebb és hajlékonyabb a testük… Ők már nem félnek a változástól.

 

Ha szeretnéd felvenni Velem a kapcsolatot, írj Nekem itt >>

Kövess Minket