fbpx

Szolgáltatás leírása:

A jógastúdió számtalan lehetőséget biztosít a látogatók számára. A különféle (irodai-, tini-, suli-, gyerek-, nagyi-, kezdő-, női-, integrál-, kismama-, baba-mama jóga) órák mellett nyári táborban is részt vehetnek a fiatalabb korosztály tagjai. A másik két jógastúdióhoz hasonlóan itt is van lehetőség a terem kibérlésére, ezáltal pedig az esetleges előadások által tudásmélyítésre is alkalmas a hely.

Vélemény – saját vélemény – élmény:

Mi Vizbor Margó óráját látogattuk meg – és egyáltalán nem bántuk meg. Azt a szeretet, amivel fogadott minket az első alkalom előtt szerintünk az is érzi, aki kicsit sem fogékony ezekre a dolgokra. Nyugalma már az első pillanatban minket is lenyugtatott, felelősségteljes hozzáállása pedig biztosított minket arról, hogy jó helyen, jó kezekben vagyunk. Türelmesen segítette mindenegyes mozdulatunkat (amit legkisebb önkritikát gyakorolva is mi leginkább csak esdeklésnek ítéltünk), szükség esetén készségesen javította testtartásainkat. Tette mindezt kellő határozottsággal, tapintattal, de a legnagyobb szeretettel. Odaadása, bátorító hozzáállása teljes egészében meggyőzött minket arról, hogy nekünk is van helyünk a jógaszőnyegen és az ászanák egyenlőre bonyolultnak tűnő világában.

Specifikum:

Az elhelyezkedését tekintve abszolút a favoritunk volt, főleg azért, mert az óra után – még az átszellemült állapotunkban a Zichy ligetben andalogva tudtuk hallgatni a madarak énekét is.

Ár-érték arány: 1.200 – 2.000 Ft/alkalom (óratípustól függően)

Összesen: 9/10 pont

4.5/5

Forrás: http://fife.hu/2019/05/30/joga-orak-szekesfehervaron/

A kötődésről

A fizikai világban három láthatatlan, ugyanakkor nagyon is jól érzékelhető kötőerő (guṇa) működik, mely az élőlények testi és szellemi/mentális működését egyaránt befolyásolja.

Ezek a következők:

jóság kötőereje – sattva guṇa

szenvedély kötőereje – raja guṇa

tudatlanság kötőereje – tama guna

A három mindig egyszerre hat, de egyikük általában dominánsan meghatározza az élőlények minden cselekedetét és gondolkodását. Mint ahogyan a három alapszín, a piros, a sárga és a kék összekeverésével a színpaletta minden színe és árnyalata létrehozható, ugyanúgy eredményezi a három kötőerő kombinációja az élőlények végtelen sokféle természetét.*

Ez a három kötőerő meghatározza azt is, milyen szinten és minőségben gyakoroljuk a jógát.

Tudatlanság kötőereje

A tudatlanság kötőerejében lévő szennyezett, rendetlen helyen gyakorol, oly módon, hogy akár árthat magának vagy másoknak is. Nem veszi figyelembe az előírásokat, javallatokat, ellenjavallatokat. Motivációja nagyon gyenge, lustaság jellemzi, nincs ereje arra, hogy lépéseket tegyen fejlődése felé. Ragaszkodik rossz szokásaihoz, folyamatosan negatív, depresszív hangulatú, nem látja értelmét, hogy kilépjen ebből a lefele húzó állapotból. Ide tartozik a tudatmódosító szerek befolyása alatt végzett āsanázás, légzőgyakorlat, meditáció is. Tiszteletlenül bánik a jógaszentírásokkal, gyalázza őket, félreértelmezi, kiforgatja, és torzult módon alkalmazza.

Szenvedély kötőereje

A szenvedély kötőerejében lévő jógázó büszkeségből, anyagi eredmények elérésére törekszik. Folyamatosan csapong egyik irányzatból a másikba, anélkül, hogy elmélyedne tudása. Kontrollálatlanok gondolatai, mindig elégedetlen, folyamatosan vágyakozik anyagi célok eléréséért. Türelmetlen, ha nem éri el hamar a célját, ingerültté válhat. Szexuálisan túlfűtött, nehezen kontrollálja érzékeit, amennyiben másokkal együtt gyakorol, szexualitásával vonja magára a figyelmet. Törekvése nem viszi nagyobb magasságba, rövid távon örömöt érez, de ez általában emberektől, körülményektől fog függeni. Felszínesség jellemzi, külsőségek, divatos jógaruhák, állandó versengés, hogy jobb, ügyesebb legyen másoknál.

Jóság kötőereje

A jóság kötőerejében lévő tiszta, rendezett helyen, az előírásoknak és saját testének jelzéseit figyelembe véve gyakorol. Törekvése a jóga mind a nyolc ágát áthatja, szabályozza gondolatait, tetteit, nem csak a jógaszőnyegen, hanem onnan kilépve élete minden percében. Folyamatos a vágya a magasabb tudás felé, alázatos és tiszteletteljes a tanítások iránt. Erős az önkontrollja, szabályozza érzékeit, szexuális vágyát. Nem csupán megtanulja a dolgokat, hanem megfelelően alkalmazza. Türelmes önmagával és másokkal, kerüli az ítélkezést, kritizálást, harmóniára, egyensúlyra törekszik.

*részlet Gaura Krisna Dász – Jóga tiszta forrásból című könyvéből

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hírlevelünkben értesítünk a jógastúdió aktuális programjairól, híreiről, változásokról, megjelent írásairól.