A JÓGA
ÉLETFORMA – MOZGÁS – EGÉSZSÉG !

Az egészséges MOZGÁS öröme.
ÖSSZHANGBA HOZ-za a testet – lelket – és az elmét.
ÚT önmagunk megismerése és a belső csend felé.
Egy lehetséges VÁLASZ arra, amit keresel.
Ajánlott MINDEN korosztály számára!

Köszöntelek a honlapomon!

Nézz körül nyugodtan! – Időd és figyelmed ajándék számunkra!

A JÓGA egy lehetséges mozgásforma, válasz lehet arra, amit keresel. A jóga egy út önmagunk megismerése felé. Életmód, egészség, vitalitás, stresszoldás, relaxáció, harmónia, lendület minden korosztály számára. A Jóga-Neked Életmód Szigeten családias környezetben, értő figyelemben jógázhatsz kis csoportban vagy nagyobb közösségben, sőt magánórán is hozzáértő jógaoktatókkal.
A Te időigényedhez alkalmazkodunk lehetőségeinkhez mérten.
Nézz be hozzánk bátran! Akkor is, ha még csak gondolatban jógázol, akkor is, ha most szeretnéd elkezdeni a jógát és akkor is, ha új közösséget keresel.

Családias, barátságos hangulatban, szakmai hozzáértéssel figyelünk Rád!

A jóga megváltoztatja a sejteket?

Sejtszinten fiatalodik meg az ember életmódváltástól – fedezték fel kaliforniai kutatók az első bizonyítékát annak, hogy az egészséges étrendnek, a meditációnak, jóga hatásainak együttesen ilyen eredménye lehet.

A mozgás a fontos – jóga

A kutatás során 35 prosztatarákos férfit vizsgáltak meg. Azoknak, akik változtattak életmódjukon, bizonyíthatóan genetikailag megfiatalodtak sejtjeik – írta a BBC hírszolgálata a The Lancet Oncology című szaklapban megjelent tanulmányról.
A tudósok látható változásokat tapasztaltak annak a tíz résztvevőnek a sejtjeiben, akik vegetáriánus étrendre váltottak, tartották magukat az előírt mozgásmennyiséghez, a stresszoldó meditációhoz és jógához.
A változások a kromoszómák végén található “védősapkával”, az úgynevezett telomerrel állnak összefüggésben. A telomer szerepe, hogy óvja a kromoszómát, és megakadályozza, hogy a sejtosztódáskor sérüljön a genetikai információ. Ahogy az ember öregszik, a telomerek rövidülnek, szerkezetük gyengül, ami azt üzenheti a sejteknek, hogy hagyjanak fel a osztódással és pusztuljanak el.
A kutatók azt vizsgálták, hogy elkerülhetetlen-e a folyamat, vagy fel lehet tartóztatni, netán vissza is lehet fordítani. A San Franciscó-i Kalifornia Egyetem Dean Ornish vezette kutatócsoportja szerint megfelelő támogatással meghosszabbíthatók a telomerek. A vizsgálat elején, majd öt év elteltével is megmérték ezek hosszát. Annál a tíz, alacsony kockázatú prosztatarákos férfinál, aki átfogó életmódváltásra vállalkozott, a telomerhossz jelentősen, átlagosan tíz százalékkal nőtt. Ezzel szemben a kutatásban résztvevő többi 25 személynél, akitől nem kértek életmódváltást, három százalékkal csökkent.
A telomerek rövidülését a korral járó betegségekkel, többek közt szívbetegségekkel, valamint a rákkal összefüggésben vizsgálták eddig.
A kaliforniai szakemberek kutatása arra nem terjedt ki, hogy az életmódváltás és a telomerek hosszának növekedése javítja-e a kilátásokat a rák gyógyulására, de úgy vélekedtek, hogy ennek is érdemes lenne utánajárni.
“Ennek a viszonylag szűk körű, próbajellegű kutatásnak az eredményei túlmutathatnak a prosztatarákos férfiak körén. Ha nagy létszámú, a véletlen eredményeket kizáró, kontrollcsoportos vizsgálatok is alátámasztják, amit felfedeztünk, az átfogó életmódváltás jelentősen csökkentheti sok betegség kockázatát és az idő előtti elhalálozást. Génjeink és telomerjeink a velünk született hajlamot jelentik, nem feltétlenül a végzetet” – hangoztatta Ornish.
A londoni Queen Mary Egyetem kutatója, Tom Vulliamy szerint lényeges hangsúlyozni, hogy ez egy kis próbakutatás volt, és meg kell várni, az eredmények megismétlődnek-e egy nagyobb léptékű vizsgálatnál is.
Abban egyetértenek a kutatók, hogy egyedül a telomer rövidülése nem magyarázhatja meg az öregedést, hiszen az emberi telomer rövidebb, mint az egereké vagy a főemlősöké, mégis tovább élünk náluk.
Korábbi kutatások azonban bebizonyították, hogy a mozgásszegény életet élő személyeknél felgyorsul a sejtöregedés, azaz a telomerek megrövidülnek.
Forrás: Napidoktor.hu

Gyere és próbáld ki a JÓGÁT!

Ha…kérdésed van, programokról, lehetőségekről szeretnél érdeklődni, vagy csak úgy írnál… !

Vedd fel a kapcsolatot velünk telefonon 06-30-6623990, Facebookon vagy írj Nekünk itt: