A JÓGA = ÉLETFORMA – MOZGÁS – EGÉSZSÉG !

“Ha kíváncsi vagy arra, ki vagy, a jóga a tökéletes alkalom, hogy megtudd.”
Sri Aurobindo

Köszöntelek a honlapomon!

Ki vagyok én?

2004. őszén jelentkeztem be életem első jóga órájára Székesfehérváron. Nem volt komoly trauma az életemben, ami elindított volna ezen a spirituális úton, de hosszú évek óta kerestem valamit. Nem tudtam mit, csak belül éreztem valaminek a hiányát. A jóga óra végén megfogalmazódott bennem: „Ez az, amit kerestem!”

45 éves voltam ekkor.

Hetente 40 km-t autóztam, hogy odaérjek a szerda esti jóga órákra és ugyanennyit utaztam hazafelé is 4 éven át. Otthon napi rendszerességgel gyakoroltam és pár hét után már éreztem a jóga jótékony hatását. Elkezdtem sokkal TUDATOSABBAN élni az életem, egyre jobban éreztem magam a bőrömben, erősödött az önbizalmam. Minden technikát, böjtöt kipróbáltam, amit tanultam. A testem szinte észrevétlenül átalakult, megfiatalodott. Nyitottabbá váltam és elkezdtem félelmek nélkül élni az életem. Hálásan gondolok első jógaoktatómra, Hegyeli Zoltánra, aki elindított ezen az úton. Azóta sok kiváló tanártól tanultam, akiknek tudása, személyisége sokat formált, formál még ma is.

A jóga nekem kapaszkodó az ÉLETHEZ.

Átsegített olyan mély megpróbáltatásokon is, amelyek padlóra küldhettek volna. De szinte karcolások nélkül átvészeltem ezt a nehéz időszakot.

Megváltoztam kívül és belül. Elmondhatom, hogy most sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint 20 évvel ezelőtt.

Te is képes lehetsz rá, ha kitartóan gyakorolsz.

De erőfeszítés nélkül nem megy! Ez a rossz hírem.

A jó hír pedig az, hogy sosem késő. Most sem, akár hány éves is vagy.

A nagyik közül többen 70 év fölöttiek, s lelkesen jönnek a jóga órákra minden héten. Mondják: „már hiányzik a mozgás és jó a társaság”.

Folyamatosan tanulok még ma is. Tanít az élet, a helyzetek, amelyekbe kerülök, vagy tudatosan belemegyek. Tanítanak az emberek, akikkel kapcsolatba kerülök és ez így van jól.

Nyitott vagyok és befogadó. Próbálom élni a jelen pillanatot és segíteni azoknak, akiknek a tudásom, tapasztalatom, bátorságom befogadható, s elindítja bennük is a változást. Jó látni, ahogy a jóga órákon rendszeresen résztvevők és jógát gyakorlók, akár felnőttek, akár gyerekek ezt megélik, és rácsodálkoznak önmagukra: nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, sugárzóbb a tekintetük, egészségesebb és hajlékonyabb a testük… Ők már nem félnek a változástól.

Ha szeretnéd felvenni Velem a kapcsolatot, írj Nekem itt

A JÓGA egy lehetséges mozgásforma, válasz lehet arra, amit keresel. A jóga egy út önmagunk megismerése felé. Életmód, egészség, vitalitás, stresszoldás, relaxáció, harmónia, lendület minden korosztály számára.

Ha…kérdésed van, programokról, lehetőségekről szeretnél érdeklődni, vagy csak úgy írnál… !

Vedd fel a kapcsolatot velünk telefonon 06-30-010 9141, Facebookon.