OFFICE JÓGA => ÉRTED VAN!

EGÉSZSÉG – ÉLETFORMA – MOZGÁS – STRESSZOLDÁS

Hogy vagy?

Szeretnél lazítani, nyugodtabb, derűsebb, kiegyensúlyozottabb, hajlékonyabb és egészségesebb lenni?

A munka, család, tanulás mellett fontos, hogy Önmagadra is szánj időt! Főleg akkor, ha:

 • A sok ülésben fáj a nyakad, merev hátad, derekad, ég a szemed, elcsigázottnak és kimerültnek érzed magad a nap végére
 • Sokat vagy zárt helyiségben, kevés friss levegőhöz, oxigénhez jutsz?
 • Hosszú órákra össze vagy zárva másokkal, és nem megy mindig az alkalmazkodás?
 • Kényelmetlen a széked, talán még az asztalod is?

A mobiltelefonok, a non-stop bevásárlóközpontok és a csipogók korában a jógának a magánéletben, sőt még az üzleti életben is szerepe van.

Az Office Jóga Neked való!

Tudtad?

 • Az emberi test, így minden szerved (légző, keringési, emésztő, stb.) mozgásra termett, csak így tudják jól ellátni a feladatukat.
 • Az ülő vagy sokat álló foglalkozású emberek egészsége hamar jelez: hát és nyakfájás, merev ízületek, visszeres láb, szemégés, elcsigázottság, kimerültség.
 • Ritkán lélegzel lassú, mély légzéssel, így nem tud minden méreganyag eltávozni a szervezetedből.
 • Mindez kihat a testi egészségedre, a szellemi, érzelmi egyensúlyodra, a koncentráló képességedre és a kedélyállapotodra.

Irodában dolgozol?
Az Office Jóga Neked való!

CSINÁLD!
Tanulj meg lazítani, mozgasd át a tested, nyújtsd meg az ízületeid, indítsd be a nyirokkeringésed!

Az OFFICE JÓGÁVAL (irodai jóga) feltöltődsz, javul az általános közérzeted, testérzeted. Egészségesebb leszel, lazultabbá, elégedettebbé, erősebbé válsz.

Miért?

 • mert az íróasztal magassága gyakran nem megfelelő, hacsak nem megdönthető az asztallap.
 • mert a MOZGÁS természetes és elemi szükségletünk!
 • mert az irodai munkát hosszan, egy helyben ülve kell végezni.
 • mert sokszor a székek sem kényelmesek, ezért is fáj az ember nyaka, háta, feje.

Te is hasonló körülmények között dolgozol?

Gyere és próbáld ki az OFFICE JÓGÁT!

Az egész napos irodai munka nagyon kimerítő.

A felhalmozott feszültség "alattomosan" átterjed az ember egész életére.

A tünetek enyhíthetők, és meg is előzhetők!

Tegyél érte!

Az ászanák megszüntetik a rossz testi közérzetet, amely a nap folyamán az irodában ülve, a görnyedő tartástól alakult ki. A relaxációs technikák segítenek az egyre csökkenő szabadidő hatékony kihasználásában.

Gyere el, s megbeszéljük, hogyan segíthetünk!

Mozdulj ki egy rövid időre és mozgasd át az egész tested az Office jóga (irodai jóga) órán!

HOL?

Jóga-Neked Életmód Sziget
8000 Székesfehérvár, Zichy liget 11., 3. emelet 16.
Telefon: 06-30-010 9141
Facebook: Jóga-Neked Életmód Sziget
Email: joganeked.jogavelem@gmail.com
www.joga-neked.hu

Kardiológusok konferencián tárgyaltak a jóga előnyeiről

A jógát gyakran hívják a gyorsított élet ellenszerének, mivel az elme és a test szabályozására is alkalmas. Már napi egy óra jóga csökkenti a magas vérnyomást, állítják a kutatók. Ugyanakkor semmilyen káros mellékhatása sincs. A világ számos orvosa a megelőzésre törekvő egészségügy lényeges és hasznos útját látja benne. Az amerikai egészségügyi szolgáltatók és a biztosítási cégek által is egyre inkább javasolt terápia. Egyre nagyobb népszerűsége is megköveteli az egészségügyi szakemberektől, hogy következményeinek alaposan járjanak utána. “Kutatásunk azt sugallja, hogy a jóga ászanák, a pránájáma (légzőgyakorlatok) és a meditáció kombinációja sikeresen száll szembe a szívinfarktus, az agyvérzés és a szívelégtelenség veszélyeivel – mondta dr. Ashutosh Angrish kardiológus a 68. indiai kardiológus konferencián –, emellett egyfajta életminőségbeli változást is okoz. ” A több évtizede zajló kutatások minden esetben megerősítették a jóga gyógyító hatását. A jógaterápia egy multifunkcionális gyakorlat, mely számos előnnyel jár. Nemcsak csökkenti a magas vérnyomás, de azt is kimutatták, hogy hatékonyan csökkenti a vér glükóz szintjét, a koleszterin szintet, és a testsúlyt jelentősen befolyásoló problémákat. A jóga előnyei és kedvező hatásainak listája szinte végtelen. Itt most csak a legfontosabbakat soroljuk fel.

Gyere és próbáld ki az OFFICE JÓGÁT!

Nézd meg az órarendet és találkozunk a Jóga-Neked Életmód Sziget stúdiójában Office jógán, amikor éppen időt tudsz adni magadnak.

Előképzettség nem szükséges! 🙂

Rugalmasság

Az orvostudomány a jógáról azt tartja, hogy legyőzi a test merevségét és biztosítja annak egyensúlyát. Ezzel egy időben nyugtatja az elmét. A jóga előnyei között a rugalmasság mind testi, mind szellemi értelemben vezető szerepet tölt be.

Helyes testtartás

Bizonyos gyakorlatok kifejezetten a gerinc egészségének megőrzését szolgálják. A derékfájás is szinte népbetegség szerte a világon. Egy hazai felmérés szerint ma Magyarországon minden ember valamilyen szintű gerincproblémával küzd. A jóga ennek is hasznos orvossága.

Idegrendszer erősítése

A jóga további előnyei között szerepel, hogy enyhíti a szorongást, a depressziót és a pánikbetegséget is, a neurológiai és endokrin szervek funkcióját pedig növeli. Óriási szerepe van abban, hogy a gyakorlatok során friss oxigént juttat a szervezetbe. Egyéb kutatások azt is alátámasztják, hogy a jóga hatékony a szellemi hanyatlás leküzdésében is.

Erőnlét javítása

Csökkenti szívproblémákat, mint a szívroham és a stroke. A jóga előnyei között a lista elején kell említenünk az általános erőnlét javítását is. A jóga javítja az emésztést, megszünteti az alvászavarokat. Gyengéd mozgás, mégis jelentős erőnléti javulást okoz. Jógázás közben természetes antioxidánsok szabadulnak fel.

Ízület erősítése

Az ászanák némelyike speciális nyújtógyakorlat, mely a különféle testrészekre hat. Megerősíti az ízületeket, elősegíti azok hajlékonyságát, megszünteti az izmok feszülését. Ha bármit sportolsz, egészítsd ki a mozgásod heti rendszerességgel jógával. Miért? Mert így kisebb lesz az esélye a sportsérüléseknek.

A jóga további előnyei

Mindezek mellett eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, javítja a koncentrációt. Van valami nagyon különleges abban, ahogy a jógik a légzésszabályozással is uralják testüket, ezzel együtt indulataikat is. Erre vonatkozik az szólásunk is, amikor valaki nagyon összpontosít valamire: „még a lélegzetét is visszatartotta”.

EGÉSZSÉG – ÉLETFORMA – MOZGÁS – STRESSZOLDÁS

Buddha a bandzsan fa alatt az élet értelmét keresve rájött: „ha túlfeszítem a húrt, elpattan.” A gyors élet gyors halálhoz vezet, mintha a két végén egyszerre égetnéd a gyertyádat. Lassulj le! Adj rövid kis „szüneteket” magadnak! Engedd, hogy feltöltődjön az akkumulátorod.

Állj fel és mozdulj ki! Van élet az íróasztalon túl is!

Gyere és próbáld ki az OFFICE JÓGÁT!