fbpx

OFFICE JÓGA/Hatha jóga => ÉRTED VAN!

EGÉSZSÉG – ÉLETFORMA – MOZGÁS – STRESSZOLDÁS

Hogy vagy?

Szeretnél lazítani, nyugodtabb, derűsebb, kiegyensúlyozottabb, hajlékonyabb és egészségesebb lenni?

A munka, család, tanulás mellett fontos, hogy Önmagadra is szánj időt! Főleg akkor, ha:

 • A sok ülésben fáj a nyakad, merev hátad, derekad, ég a szemed, elcsigázottnak és kimerültnek érzed magad a nap végére
 • Sokat vagy zárt helyiségben, kevés friss levegőhöz, oxigénhez jutsz?
 • Hosszú órákra össze vagy zárva másokkal, és nem megy mindig az alkalmazkodás?
 • Kényelmetlen a széked, talán még az asztalod is?

A mobiltelefonok, a non-stop bevásárlóközpontok és a csipogók korában a jógának a magánéletben, sőt még az üzleti életben is szerepe van.

Az Office/Hatha Jóga Neked való!

Tudtad?

 • Az emberi test, így minden szerved (légző, keringési, emésztő, stb.) mozgásra termett, csak így tudják jól ellátni a feladatukat.
 • Az ülő vagy sokat álló foglalkozású emberek egészsége hamar jelez: hát és nyakfájás, merev ízületek, visszeres láb, szemégés, elcsigázottság, kimerültség.
 • Ritkán lélegzel lassú, mély légzéssel, így nem tud minden méreganyag eltávozni a szervezetedből.
 • Mindez kihat a testi egészségedre, a szellemi, érzelmi egyensúlyodra, a koncentráló képességedre és a kedélyállapotodra.

Irodában dolgozol?
Az Office/Hatha Jóga Neked való!

CSINÁLD!
Tanulj meg lazítani, mozgasd át a tested, nyújtsd meg az ízületeid, indítsd be a nyirokkeringésed!

Az OFFICE/Hatha JÓGÁVAL (irodai jóga) feltöltődsz, javul az általános közérzeted, testérzeted. Egészségesebb leszel, lazultabbá, elégedettebbé, erősebbé válsz.

Miért?

 • mert az íróasztal magassága gyakran nem megfelelő, hacsak nem megdönthető az asztallap.
 • mert a MOZGÁS természetes és elemi szükségletünk!
 • mert az irodai munkát hosszan, egy helyben ülve kell végezni.
 • mert sokszor a székek sem kényelmesek, ezért is fáj az ember nyaka, háta, feje.

Te is hasonló körülmények között dolgozol?

Gyere és próbáld ki az OFFICE/Hatha JÓGÁT!

Az egész napos irodai munka nagyon kimerítő.

A felhalmozott feszültség "alattomosan" átterjed az ember egész életére.

A tünetek enyhíthetők, és meg is előzhetők!

Tegyél érte!

Az ászanák megszüntetik a rossz testi közérzetet, amely a nap folyamán az irodában ülve, a görnyedő tartástól alakult ki. A relaxációs technikák segítenek az egyre csökkenő szabadidő hatékony kihasználásában.

8 alkalmas bérlet – érvényes 12 hétig: 17.000 Ft
4 alkalmas bérlet – érvényes 8 hétig: 9.000 Ft
1 jóga óra – érvényes az adott jóga órára: 2.500 Ft

Gyere el, s megbeszéljük, hogyan segíthetünk!

Mozdulj ki egy rövid időre és mozgasd át az egész tested az Office jóga (irodai jóga) órán!

MIKOR?

Minden kedd délután 16:30-17:45 és 18:00-19:15 óra között.
Minden szerda (kezdőknek) délután 16:30-17:45 óra között.
Minden csütötök délután 16:30-17:45 és 18:00-19:15 óra között.
Minden péntek 08:00–09:15 óra között.

HOL?

Jóga-Neked Életmód Sziget
8000 Székesfehérvár, Zichy liget 11., 3. emelet 16.
Telefon: 06-30-010 9141
Facebook: Jóga-Neked Életmód Sziget
Email: joganeked.jogavelem@gmail.com
www.joga-neked.hu

Kardiológusok konferencián tárgyaltak a jóga előnyeiről

A jógát gyakran hívják a gyorsított élet ellenszerének, mivel az elme és a test szabályozására is alkalmas. Már napi egy óra jóga csökkenti a magas vérnyomást, állítják a kutatók. Ugyanakkor semmilyen káros mellékhatása sincs. A világ számos orvosa a megelőzésre törekvő egészségügy lényeges és hasznos útját látja benne. Az amerikai egészségügyi szolgáltatók és a biztosítási cégek által is egyre inkább javasolt terápia. Egyre nagyobb népszerűsége is megköveteli az egészségügyi szakemberektől, hogy következményeinek alaposan járjanak utána. “Kutatásunk azt sugallja, hogy a jóga ászanák, a pránájáma (légzőgyakorlatok) és a meditáció kombinációja sikeresen száll szembe a szívinfarktus, az agyvérzés és a szívelégtelenség veszélyeivel – mondta dr. Ashutosh Angrish kardiológus a 68. indiai kardiológus konferencián –, emellett egyfajta életminőségbeli változást is okoz. ” A több évtizede zajló kutatások minden esetben megerősítették a jóga gyógyító hatását. A jógaterápia egy multifunkcionális gyakorlat, mely számos előnnyel jár. Nemcsak csökkenti a magas vérnyomás, de azt is kimutatták, hogy hatékonyan csökkenti a vér glükóz szintjét, a koleszterin szintet, és a testsúlyt jelentősen befolyásoló problémákat. A jóga előnyei és kedvező hatásainak listája szinte végtelen. Itt most csak a legfontosabbakat soroljuk fel.

Gyere és próbáld ki az OFFICE/Hatha JÓGÁT!

Nézd meg az órarendet és találkozunk a Jóga-Neked Életmód Sziget stúdiójában Office jógán, amikor éppen időt tudsz adni magadnak.

Előképzettség nem szükséges! 🙂

Rugalmasság

Az orvostudomány a jógáról azt tartja, hogy legyőzi a test merevségét és biztosítja annak egyensúlyát. Ezzel egy időben nyugtatja az elmét. A jóga előnyei között a rugalmasság mind testi, mind szellemi értelemben vezető szerepet tölt be.

Helyes testtartás

Bizonyos gyakorlatok kifejezetten a gerinc egészségének megőrzését szolgálják. A derékfájás is szinte népbetegség szerte a világon. Egy hazai felmérés szerint ma Magyarországon minden ember valamilyen szintű gerincproblémával küzd. A jóga ennek is hasznos orvossága.

Idegrendszer erősítése

A jóga további előnyei között szerepel, hogy enyhíti a szorongást, a depressziót és a pánikbetegséget is, a neurológiai és endokrin szervek funkcióját pedig növeli. Óriási szerepe van abban, hogy a gyakorlatok során friss oxigént juttat a szervezetbe. Egyéb kutatások azt is alátámasztják, hogy a jóga hatékony a szellemi hanyatlás leküzdésében is.

Erőnlét javítása

Csökkenti szívproblémákat, mint a szívroham és a stroke. A jóga előnyei között a lista elején kell említenünk az általános erőnlét javítását is. A jóga javítja az emésztést, megszünteti az alvászavarokat. Gyengéd mozgás, mégis jelentős erőnléti javulást okoz. Jógázás közben természetes antioxidánsok szabadulnak fel.

Ízület erősítése

Az ászanák némelyike speciális nyújtógyakorlat, mely a különféle testrészekre hat. Megerősíti az ízületeket, elősegíti azok hajlékonyságát, megszünteti az izmok feszülését. Ha bármit sportolsz, egészítsd ki a mozgásod heti rendszerességgel jógával. Miért? Mert így kisebb lesz az esélye a sportsérüléseknek.

A jóga további előnyei

Mindezek mellett eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, javítja a koncentrációt. Van valami nagyon különleges abban, ahogy a jógik a légzésszabályozással is uralják testüket, ezzel együtt indulataikat is. Erre vonatkozik az szólásunk is, amikor valaki nagyon összpontosít valamire: „még a lélegzetét is visszatartotta”.

EGÉSZSÉG – ÉLETFORMA – MOZGÁS – STRESSZOLDÁS

Buddha a bandzsan fa alatt az élet értelmét keresve rájött: „ha túlfeszítem a húrt, elpattan.” A gyors élet gyors halálhoz vezet, mintha a két végén egyszerre égetnéd a gyertyádat. Lassulj le! Adj rövid kis „szüneteket” magadnak! Engedd, hogy feltöltődjön az akkumulátorod.

Állj fel és mozdulj ki! Van élet az íróasztalon túl is!

Gyere és próbáld ki az OFFICE JÓGÁT!