Laurent Gounelle: Az ember, aki boldog akart lenni (TRIVIUM Kiadó)

Az vagy, amit gondolsz.

A világodat a gondolataidból építetted fel.

Bali, napsütés, pálmafák, tenger – minden, ami a boldogsághoz kell, itt van egy helyen, de hősünk e földi Paradicsom ellenére mégsem találja helyét és lelki békéjét.

Felkeresi a szigeten élő híres gyógyítót, aki megállapítja: látogatója egészséges, csak éppen boldogtalan. Így kezdődik Julian különleges utazása, mely nem lenyűgöző tájakra, hanem a lélek rejtelmeinek mélységeibe vezet.

A bölcs spirituális vezető leckéi végtelen kalandra hívják hősünket. Ráébred élete valódi értelmére, ráébred arra, hogy valójában mik azok a hiedelmek, belső gátlások, melyek megakadályozzák abban, hogy meglássa az élet napos oldalát és boldog legyen.

Ráébred, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, és amiben hiszünk, az valósággá válhat.

…”Vannak emberek, akik jobban érzik magukat, ha a másiknak rosszul megy, és akik ennek érdekében mindent meg is tesznek. Sokan azért utálják, ha valaki megvalósítja álmait, mert ettől saját tehetetlenségük s gyávaságuk jut eszükbe. Megint mások értékesebbnek érzik magukat, ha ön bajba kerül, mert így alkalmuk nyílik segíteni. Fölöslegessé válnak, ha önnek tervei vannak, mindent megtesznek hát, hogy lebeszéljék. Nem érdemes rájuk haragudni, nem szándékosan csinálják, de semmiképpen ne ossza meg velük terveit, mert mindent el fognak követni, hogy elbizonytalanítsák…”

Laurent Gounelle szakterülete a személyiségfejlesztés. Könyvei az eberi kapcsolatokat és lelki fejlődést hivatottak segíteni, fejleszteni. Kiadója szerint Coelhi Alkimistája hódította meg utoljára így az olvasókat.