Laurent Gounelle: Amikor Isten inkognitóban jár (TRIVIUM Kiadó)

Párizs. Eiffel torony. Egy mindenben csalódott fiatalember, Alain az öngyilkosság szélén áll. Épp le akar ugrani a toronyból, amikor egy titokzatos idegen visszatartja az elhatározásától és egy különös szerződést ajánl neki: ha az életben maradás mellett dönt, és mindenben követi utasításait, a problémái megszűnnek, és végre boldog lehet.

Alain élete ettől a pillanattól kezdve gyökeresen megváltozik. Elfogadja a különös feltételt és átadja élete irányítását… De kinek is?

A regény egyszerre felnőttmese és pszichológiai tanácsadó, de mindenekelőtt fordulatos és szórakoztató olvasmány is.

“… először nekünk kell megváltoznunk és példát mutatnunk a többieknek ahelyett, hogy állandóan méltatlankodunk és kritizálunk. … soha nem véletlen, hogy ki az áldozat…

… mitől lesz alaki áldozat? … nincs elég önbecsülése…

Az emberek félnek a változástól. Inkább maradna a régi rossz szituációban, ahelyett, hogy valamilyen bizonytalan újat választanának. Ez Platón barlangja!

Platón írt az olyan emberekről, akik egy sötét barlangban születtek, és sohasem merték elhagyni. A zöld barlang volt az ő jól ismert, megnyugtató világuk, aminek minden zugát ismerték. Miután a külvilágot sohasem látták, nem is voltak hajlandóak kitenni a lábukat, attól tartottak, hogy veszélyes és ellenséges terület. Így soha nem is fedezhették fel, soha nem is pillanthatták meg a napvilágot, a szépséget, a szabadságot…”

…és tudod mi a különbség a felnőtt és a gyermek között? …”a gyermek fejlődni akar, a felnőtt pedig mindent megtesz, nehogy kelljen változnia.”…