BABÁS JÓGA

ajánlott 8 hetes kortól 2,5 éves korig

Miért ajánljuk?

 • Minden közösen töltött örömteli pillanat ugrásszerűen gyorsítja a szülés utáni felépülést, az anyuka gyorsabban visszaszerzi szülés előtti kondícióját.
 • Kimozdít az otthoni monotonitásból.
 • Csökken a szülés utáni depresszió kialakulása.
 • Jól feloldja az esetleges szülési traumákat.
 • Közösségben könnyebb a tapasztalatcsere, a problémákra megoldást találni.
 • Mélyíti az anya-gyermek kapcsolatot, erősíti kettejük összhangját és kötődését. A közös tevékenységének, kikapcsolódásának, a játék kezdetének az egyik legjobb formája.
 • A babának az egész foglalkozás játék, mégis fejleszti a baba idegrendszerét, mozgásérzékelését, egyensúlyérzékét, háromdimenziós térlátását
 • Javítja a baba alvásminőségét, mennyiségét.
 • Az emésztést stimuláló gyakorlatok segítenek pocakfájás, nyugtalanság esetén.
 • A babák megtanulnak együttműködni egymással, és aktív módon játszani másokkal.
 • Az óra végi relaxáció a gyerekneveléssel járó stresszhatások kezelését is elősegíti.

A Babás Jóga Neked való!

Mikortól ajánlott?

 • 8 hetes kortól 2,5 éves korig bármikor lehet csatlakozni a csoporthoz
 • császármetszés után 10-12 héttel a szülés után – orvosi jóváhagyással – ajánlott az órák látogatása
A babával közösen végzett gyakorlatok (masszázs, hintáztatás, lovagoltatás, gördítések, emelgetések) jó hatással vannak a baba idegrendszerére és mozgásfejlődésére, de jó móka is mind a babának, mind a mamának. A Baba-mama jógán fontos a rugalmas hozzáállás: a babád hangulatának és fizikai állapotának megfelelően végezd mindig a gyakorlatokat, hiszen mindkettőtök számára újdonság a baba mama jóga, ezért előfordulhat, hogy a kicsi kezdetben nem úgy reagál, mint ahogy szeretnéd.

A Babás Jóga Neked való!

Fontos

Ha babád egy-egy mozdulat hatására sírni kezd, ne erőltesd a gyakorlatot. Talán éhes, álmos, ezért igyekezz lecsendesíteni. Etesd meg, tedd tisztába, altasd el, ha igényli, de ne hagyd magad eltántorítani a foglalkozásokon való részvételtől, mert eleinte lehet elutasító is a kisbabád.
Ennek oka: még nem szokta meg az új helyzetet, helyet, a többi babát, anyukát. Ám pár alkalom után a legvisszahúzódóbb, legsírósabb babák is feloldódnak, és élvezik a közös mozgást, odafigyelést, relaxációt.
Ha mégis gyanúsan ellenkezik a babád a mozgás ellen, vagy érzéseid szerint gondok vannak a mozgásával, mutasd meg őt a védőnőnek.

Gyere és próbáld ki a BABÁS JÓGÁT

A Babás jógát két korcsoportban ajánljuk:

I. korcsoport: 6 hetes kortól - 8 hónapos korig

Ekkor a legfontosabb feladat a mama és a baba összehangolódása, a mama energiaszintjének visszaállítása. A foglalkozásokon az érintések során finoman nyújtjuk és lazítjuk is a kisbabákat, melynek hatására az apróságok bőrérzékelése finomodik, lassan a mozgásuk is összehangoltabbá válik. A közösen végzett ászanák, lengető és hintázó pozíciókban kiválóan fejlesztik a baba egyensúlyérzékét és folyamatos mozgásra késztetik őket.

Gyere és próbáld ki a BABÁS JÓGÁT

II. korcsoport: 8 hónapos kortól - 2,5 éves korig

Itt a baba gyors ütemben fejlődik és változik. Mozgásigényéhez jól alkalmazkodnak a Baba-mama foglalkozások jógagyakorlatai, a gyermekeknek szóló mondókák, dalok. Változatos térbeli helyzetek és bonyolult mozdulatok teszik még érdekesebbé a babás jógaórákat. Az óra folyamán többször hagyjuk, hogy a kis kúszó-mászó, tipegő babák felfedezzék egymást és környezetüket a biztonságos közegben.

Gyere és próbáld ki a BABÁS JÓGÁT

Mit hozz magaddal?

Kényelmes ruhát magadnak, a babádnak minden olyan dolgot, amit szükségesnek tartasz: kis pléd a babád alá, mert a jóga a földön, matracon történik, illetve az otthoni takaró illata biztonságérzetet nyújt a babának.
Továbbá pelenka, kedvenc játék, inni és ennivaló…

Babás Jóga díja: 2.500 Ft/fő/75 perc,
minden pénteken 10:00 – 11:15
Várunk Szeretettel!

MIKOR?

Minden pénteken 10:00 – 11:15-ig
szeretettel várlak Benneteket! – Margó 🙂

HOL?

Jóga-Neked Életmód Sziget
8000 Székesfehérvár, Zichy liget 11., 3. emelet 16.
Telefon: 06-30-010 9141
Facebook: Jóga-Neked Életmód Sziget

E-mail: joganeked.jogavelem@gmail.com

www.joga-neked.hu

EGÉSZSÉG – ÉLETFORMA – MOZGÁS – ELÉGEDETTSÉG

A jóga gyógyító ereje, és jótékony hatása páratlan. Szakíts időt rá! Fogd a babád, és gyere!

Gyere és próbáld ki a BABÁS JÓGÁT!