Mit ad neked a jóga?

Mi történik Veled, amikor elkötelezed magad a jóga mellett?

Senkinek, még Neked sem érkezik az életedbe véletlenül a JÓGA. Pont akkor jelenik meg, amikor készen állsz rá. Amikor megnyitod magad valami olyasmi felé, ami átjárja az egész lényed és gyorsító-pályára tesz. Ez az út Önmagad felé vezet.


De mi történik Veled, ha kitartóan gyakorlod a jógát?


Először csak a fizikai testedben fogsz “ütős” javulását érezni, könnyebben mozogsz, a derekad sem áll be, a vállaid nem nyomja ólomsúly. Reggelente könnyebben ébredsz, és ha véletlenül kimarad a jóga a napodból, hiányozni fog. De az is lehet, hogy számodra épp mentálisan érkeznek meg az első jótékony hatások: nyugodtabbnak érzed magad, nem billentenek ki az egyensúlyodból a kollégák, a főnököd vagy a családtagjaid. És egyre többet mosolyogsz, jobban érzed magad a bőrödben.

A JÓGA:

          fiatalon, erősen és egészségesen tartja a tested,

          rendszeres gyakorlásával megelőzheted a porckorongsérv kialakulását,

          hatására növekszik a csont- és az izomrendszered mozgékonysága és ereje,

          egyre hajlékonyabbá és rugalmasabbá változtatja a tested,

          felerősíti az anyagcseréd és a keringésed is, ezáltal javul a szervezeted méregtelenítése, erősödik az immunrendszered

          ászanák (testtartások) rendszeres gyakorlásával nő a tüdőkapacitásod, koncentrációs képességed, javul a memóriád

          serkenti a nyirokkeringésed és hormonrendszered működését,

          javítja a mozgáskoordinációd, és a két agyféltekéd harmonikus működését,

          megszabadít a túlsúlyodtól is,

          új távlatokat nyit meg az életedben, megismered segítségével az egészséges, harmonikus, békés, stressz nélküli életet.

A JÓGA órákon szisztematikusan megnyújtod, átformálod, megerősíted és élettel töltöd meg minden porcikádat a fejed búbjától a lábujjak hegyéig, a bőrfelszíntől a legmélyebb zsigerekig. Mentális békédet, érzelmeid hullámzásának lecsillapítását a jógapózok mellett különböző légzőgyakorlatok és relaxációs technikák támogatják.

A JÓGA nem köthető semmiféle vallási irányzathoz, életkortól, nemtől függetlenül bárki gyakorolhatja és megtapasztalhatja jótékony hatásait.

Amikor már valaki elsajátítja az ászanákat, és már nem kell arra figyelnie, hogy a gyakorlatokat megfelelően végezze, közben helyesen lélegezzen, mert mindez automatikussá válik számára, akkor megtapasztalhat egy elmélyült, meditatív állapotot, a tudat kitágulását…

A testtartások gyakorlása megszabadít a felhalmozódott feszültségektől, izgatottságtól, lecsillapítja a szenvedélytől felkorbácsolt érzelmeket, és a tudatot. A légzőgyakorlatok és relaxációs technikák felerősítik az ászanák hatásait tartósan megnyugtatva az elmét és szabályozva a gondolatokat.

Mindehhez persze kell egy kis erőfeszítés, állhatatos, kitartó gyakorlás, és idő, amit önmagadra szánsz. De ez az önmagadba invesztált „befektetés” bőségesen megtérül, aminek a gyümölcsét nem csak Te élvezheted, hanem a környezeted is.

Tapasztald meg Te is a vidám, kiegyensúlyozott, nyugodt és egészséges életet!

Légy példa mások számára!